Raportul primarului

primarIntrarea în Uniunea Europeană aduce multe beneficii dar şi responsabilităţi.Identificarea şi conştientizarea problemelor, stabilirea şi aplicarea soluţiilor adecvate, constituie calea  cea mai potrivită în politica de dezvoltare locală pentru ridicarea standardului de viaţă a cetăţenilor în vederea apropierii de nivelul de dezvoltare existent în comunităţile similare ale Uniunii Europene.
Este necesar să învăţăm să trăim în marea familie europeană, să conştientizăm care ne sunt adevăratele nevoi şi cum să procedăm pentru a satisface aceste nevoi.
Astfel, STRATEGIA DE DEZVOLTARE LOCALĂ a comunei Rediu are ca obiectiv general reducerea decalajelor faţă de oraş şi îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor comunei şi a zonei.
Existenţa fondurilor structurale europene reprezintă o oportunitate care nu trebuie ratată.
Am convingerea că strategia de dezvoltare locală a comunei Rediu va fi pusă în aplicare şi  îşi  va atinge obiectivele propuse.

PRIMAR
Motfolea Vasile

 


 

 

In ultimii 3 ani de mandat am realizat impreuna mai multe proiecte importante pentru comunitatea noastra:

 

Aproape 30 km de drum comunal au fost finalizatec( asfaltat 26 Km si aproximativ 4 km betonat).  Aproape 80% din drumul comunal din localitatea Rediu este asfaltat ramanand 6-7 km de finalizat un urmatorii ani.

 

 
     -Gradinita noua 
 

 
– Caminul cultural reabilitat
 

 
     – 2 terenuri sintetice plus doua iarba ( 1 reabilitat) 
 

 
    – pregatirea unui teren de fotbal in actualul parc
 

 
   – Parc de distractie si recreere amenajat pe un teren de 4 ha
 

 
      -Infiintare sistem de alimentare cu apa in comuna Rediu ( in octombrie 2015 urmand sa inceapa lucrarile)

 

– Amenajarea unui izvor de apa ( sursa proprie ) :  a fost cumparat terenul, s-au obtinut autorizatiile de infiintare, urmand a se pune in exploatare si furnizare catre beneficiari dupa finalizarea lucrarilor de alimentare